Bitcoin Ajandası

Binance Coin Madenciliği Nasıl Yapılır
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Kripto Para
  4. »
  5. Binance Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Binance Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Berkay Güzelsoy Berkay Güzelsoy -
63 0

Binance Coin Madenciliği Nasıl YapılırCoin Madenciliği Nasıl Yapılır? Ülke ekonomilerinin içinde bulundukları ekonomik krizler, kişilerin daha güvenli yatırım varlıklarına yönelmelerine sebep olmaktadır. Kripto paralar, bu anlamda oldukça avantajlı fırsatlar sunmaktadır. İlk kripto para olan bitcoinin, herhangi bir merkeze bağlı olmayann şeffaf yapısı, kısa bir zaman dilimi içinde kişilerin dikkatini çekmiştir. Sunduğu hizmet ve kazançlar sayesinde istenilen başarı hedefine ulaşan bitcoinin ardından, birçok farklı kripto para birimi ve alt coinler de geliştirilmiştir. Bu kripto paraların bazıları varlıklarını halen devam ettirirken, bazıları da kısa zaman içinde piyasada tutunamayarak ortadan kalkmıştır.

Binance Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?
Binance Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Kripto paraların geliştirilmesi ile birlikte bu dijital paralar ile işlem yapılmasını sağlayacak platformlar da geliştirilmeye başlanmıştır. Kripto para borsası olarak isimlendirilen bu platformlar da aynı kripto paralarda olduğu gibi çeşitlilik göstermektedir. Bu aşamada, kişilerin güvenilir kripto para borsalarını seçmeleri oldukça önemlidir. Aksi halde oluşabilecek güvenlik açıkları nedeniyle hacklenmeler yaşanabilmektedir. Binance, geniş bir hacime sahip olan bir kripto para borsası platformu olarak bilinemektedir. Binance coin de bu platformdan geliştirilen bir kripto para çeşididir.

Binance Coin Nasıl Çalışır?

Binance Coin Nasıl Çalışır
Binance Coin Nasıl Çalışır

Binance coinin piyasaya sürülen toplam miktarının 155,536,713 binance coin olduğu bilinmektedir. Binance coini geliştiren ve bir kripto para borsası olan Binance, yıl içinde elde ettiği karının % 20’si ile Binance Coin (BNB) satın almaktadır. Ardından, alınan bu binance coinlere yakma işlemi uygulamaktadır. Bahsi geçen bu işlem, piyasada 100.000.000 binance coin kalana kadar devam etmektedir. Böylece, binance coin (BNB) piyasasında enflasyonun engellenmesi amaçlanmakta ve sağlanmaktadır. Binance bu sistemde bazı değişiklikler ve whitepaper güncellemesi yapmıştır. Yeni alınan karara göre, elde edilen yıllık karın %20’si ile binance coin alacakları maddesi, elde edilen karın bir kısmı ile binance coin alacakları şeklinde değiştirilmiştir.

Binance Coin (BNB) ile binance borsasında kripto para birimleri arasında alım, satım ve takas işlemleri yapılabilmektedir. Binance Coin (BNB) ile Binance borsasında alım ve satım işlemlerinde komisyon ödemesi mevcuttur. Alınan bu komisyon oranları ise, Binance Coin (BNB) ile yapılan ödemelerde Binance birinci sene %50, ikinci sene %25, üçüncü sene %12,5 ve dördüncü sene %6,75 oranında komisyon oranlarında indirim sağlamaktadır. Seviyeler kullanıcının elinde bulundurduğu BNB miktarı ve yapmış olduğu toplam hacime göre verilmektedir.

Kripto Para Madenciliği Nedir?

Kripto Para Madenciliği Nedir?
Kripto Para Madenciliği Nedir?

Kripto para madenciliği, fiziksel olarak gerçekleştirilen bir madencilik işlemi değildir. Temelde her iki madencilik şeklinin amacı, kıymetli bir varlığa ulaşmak olsa da, kripto para madenciliğinde sistem daha farklı bir şekilde ilerlemektedir. Kripto para madencilik işlemleri, matematik ve çözümlemeye dayalı olarak gerçekleştirilmektedir. Sistem, çeşitli matematiksel formüllerden oluşan şifrelere sahiptir. Kripto para madenciliğinde amaç ise bu şifreleme yönemlerinin çözülmesidir.

Kripto paraların üretimi, kullanıcılara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu madencilik işleminde, matematiksel şifreleme ve çözümleme yöntemi söz konusu olduğu için, kripto para birimi için üretimde sınırlandırılmaktadır. Ne kadar çok kripto para birimi üretilir ise matematiksel formüller daha karmaşık hale geleceğinden ve şifreleme yöntemlerinin çözümü zorlaşacağından kripto para üretimine sınırlamalar getirilmektedir. Kripto para alabilmek için farklı yöntemler bulunmaktadır. Kripto para madenciliği yaparak ve şifreleme yöntemlerini çözerek ödül olarak kazanılabilmektedir. Ya da gerçek para birimlerini kullanarak kripto para borsasını oluşturan platformlar aracılığı ile kripto para satın alınabilmektedir. Bu alım satım işlemleri için de sanal bir cüzdana sahip olmak gerekmektedir.

Kripto Paralar Yasal Mıdır?

Kripto Paralar Yasal Mıdır?
Kripto Paralar Yasal Mıdır?

Farklı bir yatırım aracı arayışında olan ve kripto paralara yatırım yapmak isteyen kullanıcıların, kafa karışıklığı yaşadığı en temel konu kripto paraların yasal olup olmadığıdır. Konu hakkında doğru bilgiye sahip olmayan kişiler, bu durumdan dolayı kripto paralara yatırım yapmaktan çekinmektedirler. Ancak kripto paralara dair herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığı bilinmektedir. Dolayısı ile, bu durum kripto paralara yatırım yapmanın herhangi bir yaptırımı olamayacağı anlamına gelmektedir.

Kripto paraların yasal olup olmadığı konusunda net bir genelleme yapmak doğru değildir. Bazı ülkeler için kripto paraların yasal olduğuna dair net açıklamalar bulunurken bazı ülkeler için yasal olup olmadığı hakkında herhangi bir bilgi söz konusu değildir. Bazı ülkeler ise kripto para yatırımcılığına sıcak bakmadığını net bir şekilde ifade etmektedir. Buna uygun olarak da çeşitli yasal düzenlemeler oluşturmaktadır.

Ülkemiz bazında değerlendirildiğinde ise, kripto para birimlerinin kullanımına yönelik herhangi bir yasal açıklama bulunmamaktadır. Dolayısı ile kripto para bulundurmak veya bu paraların kullanımından dolayı herhangi bir cezai işlem uygulanmamaktadır. Buradan da anlaşılacağı gibi kripto para madenciliği yapmak veya kripto para kullanmak, herhangi bir suç unsuru oluşturmamaktadır.

Binance Coin (BNB) Madenciliği Nedir?, Binance Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Binance Coin (BNB) Madenciliği Nedir?, Binance Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?
Binance Coin (BNB) Madenciliği Nedir?, Binance Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Binance Coin Madenciliği Nedir? Binance Coin Madenciliği Nasıl Yapılır? Kripto paralar ile madencilik yapmak isteyen kullanıcılar, kripto para borsası platformları aracılığı ile gerçekleştirebilmektedir. Kripto para madenciliği, klasik madenciliğe göre daha farklı bir sistemdir. Her iki işlemde de amaç kıymetli bir varlığa ulaşmaktır ancak kripto para madenciliğinde, matematiksel formüller ile hazırlanan şifreleme yöntemleri söz konusudur. Kripto para madenciliği ile ilgilenen kullanıcılar bu matematiksel şifreleri çözmeye çalışarak madencilik işlemini gerçekleştirmektedirler. Bunun sonucunda da çözülen şifre için kullanıcıya ödül olarak kripto para verilmektedir.

Binance kripto para borsasında yer alan ve binance coin sahibi olmak isteyen kullanıcılar, binance coin ile gerçekleştirilen madencilik işlemlerinin de aynı sisteme sahip olup olmadığını merak etmektedir. Ancak, binance coin madenciliği yapmak mümkün olamamaktadır. Dolayısı ile bu kripto para, madencilik işleemine izin vermemektedir. Piyasaya sürülen binance coinlerin (BNB)  tamamının, Binance borsası tarafından ilk gün üretilerek, yarısının halka satıldığı bilinmektedir.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir