Kripto para piyasalarının en önemli borsası olan Binance Türkiye ofisi, regülasyonlarla alakalı olarak 13 maddelik önemli önerilerde bulundu. Kripto para sektörünün güvenli ve güçlü bir şekilde büyüme kaydedebilmesi için regülasyonlara gereksinim olduğu ifade edilen önerilerde, staking’in serbest hale getirilmesi, transferlerin sınırlandırılmaması gibi maddeler dikkat çekti.
Binance Türkiye Transferlerin Sınırlandırılmasın İstiyor
Binance Türkiye’den sunulan en önemli önerilerden biri kripto para transferlerinin sınırlandırılmaması oldu. Daha önce bunu açıkça dile getirmeyen ancak küçük harflerle bahseden borsa, transfer işlemlerine getirilen sınırlamanın teknolojinin kullanılabilirliğini ve gelişimini olumsuz olarak etkileyebileceğini belirtti. Üstelik bunun dışında Türkiye’de geliştirilecek olan bir kripto projelerinin imkânsız olabileceğini de ifade etti.
Staking Serbest Olmalı, Stabilcoin’ler Düzenleye Tabi Tutulmalı
13 maddelik öneride dikkat çeken bir diğer konuysa staking’in serbest hale getirilmesi oldu. Bu anlamda kripto varlıkların kesin bir tanımlamasına ihtiyaç duyulduğu dile getiren Binance Türkiye, stabilcoin’lerin düzenlemeye tabi tutulması, staking’in serbest bırakılması gibi önerilerde bulundu.
Diğer yandan Türkiye’deki kullanıcıların da dünya genelinde olduğu üzere bu teknolojiden yararlanması ve borsada gelişebilecek her türlü olumsuzluklara karşı bir önlem fonu hazırda bulundurması gerektiği gibi konularda da öneride bulunuldu. Bu kapsamda Binance Türkiye, kendi borsasında 1 milyon dolarlık fon bulundurduğuna dikkat çekti.
Saklama Koşullarına da Regülasyon Gerekli
Binance TR önerilerle alakalı açıklamalarında kripto paraların saklanma koşullarının da son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Kullanıcıların kendi imkanlarıyla üçüncü taraf cüzdan ya da borsa uygulamaları aracılığıyla kripto para saklayabildiklerini ifade eden borsa, bu kapsamda saklama şirketlerinin düzenlemeye tabi tutulması ve üç modelden birinin kullanımına izin verilmesi gibi önerilerde bulunuldu.
Bunların dışında yüksek güvenlik standartlarının zorunlu hale getirilmesi ve düzenlemelerin bugünün teknolojiyle kısıtlı kalmaması gibi öneriler de dikkat çekti.