Bugünkü fiyatlara göre Bitcoin cüzdanlarının değeri 48 milyon dolar. Ayrıca 1000 BTC, cüzdanlara girdiği tarihte sadece 17 bin dolar etmekteydi.
1AEFS… ve 1NxPn… ile başlayan her iki cüzdanın da 11 Temmuz 2011 tarihinde, aynı anda oluşturulduğu görüldü. Bu durum, Bitcoin cüzdanları için aynı kişi veya kuruma ait olması ihtimalini oldukça güçlendirirken, Bitcoin’ler 6’şar ayrı cüzdana bölünerek aktarma işlemi gördü. Aktarıldıkları cüzdanlardaki hesap bakiyeleri ise korunmaya devam ediyor. Ayrıca buradan henüz bir satış amacıyla borsaya gönderilmediği de görülebilir.
Bitcoin Cüzdanlarından 1000 BTC’lik Çıkış!
İşlemlerin başlangıcı ilk olarak dün akşam 21.52’de, diğeri ise 23.24’te yapıldı.
Peki bu basit bir cüzdan değişikliği olarak mı görüldü.
Söz konusu Bitcoin’ler bir borsaya aktarılmamış gibi olsa da bu bir tezgah üstü (OTC) alım satım işlemi olarak da görülebilir. Diğer bir aşamada ise gerçekleştirilen işlemlerde cüzdan değişikliği ihtiyacı nedeniyle yapılmış olması bir başka ihtimal olarak görüldü.
Bitcoin Hareketlilikleri Yeni Değil
BTC’lerin tutulduğu ilk adres, 1 ile başlayan, Bitcoin’in ilk dönemlerine ait adres formatı olarak belirlendi. Aktarma işleminin yapıldığı yeni adresler ise bc1 ile başlayan ve daha iyi güvenlik ve daha ucuz transfer işlemi imkanı veren SegWit adresleri oldu. Unutulan veya kaybedilen bir cüzdan şifresinin yıllar sonra bulunması da üçüncü bir olasılık olarak değerlendiriliyor.
Bu tür Bitcoin hareketliliklerinde gerçekleşen durumlar yeni değil ve dönem dönem görülüyor. Ancak yine de piyasa kapsamında bir paniğe neden olabiliyor.
Piyasa değeriyle en büyük kripto para Bitcoin, TSİ 23.54’te 47 bin 428 dolardan işlem görüyor.