Bitcoin Ajandası

Bitcoin’in Banka Hesaplarının Dondurulmasından Sonra Ne Oldu?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Bitcoin’in Banka Hesaplarının Dondurulmasından Sonra Ne Oldu?

Bitcoin’in Banka Hesaplarının Dondurulmasından Sonra Ne Oldu?

Esra Yılmaz Esra Yılmaz -
1738 0

Dikkatli bir değerlendirmeden sonra, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ottawa’da kamyon şoförlerinin önderliğindeki protestoları ve ABD’ye sınır geçişlerinin blokajını zorlamak için kullanılan Acil Durum Yasası’nın kullanımına son vereceğini duyurdu. Bitcoin’in banka hesaplarının dondurulmasından sonra olanlara bitcoinajandasi.com olarak daha detaylı bakalım…

Bitcoin’in banka hesaplarının dondurulması gündem yarattı. Bir dizi tweet’te Trudeau, federal hükümetin acil durumlar kanunu yetkilerini iptal edeceğini duyururken, ülkedeki durumun artık acil bir durum olmadığını belirtti. Milletvekillerinin mevcut yasa ve yönetmeliklerin insanları güvende tutmak için yeterli olduğundan emin olduklarını söyledi. Başbakan ayrıca protestoculara ve Bitcoin’e (BTC) başvuran Özgürlük Konvoyu bağışçılarına ait birçok banka hesabını çözmeye başladı.

Bitcoin’in Banka Hesaplarının Dondurulması

Bitcoin’in Banka Hesaplarının Dondurulması
Bitcoin’in Banka Hesaplarının Dondurulması

Kanada Maliye Bakan Yardımcısı Isabelle Jacques, 23 Şubat’ta bir parlamento komitesinin önüne çıkarken, şunları da doğruladı:

“RCMP tarafından finansal kurumlarla bilgi paylaşıldı ve dün finansal kurumlar tarafından hesapları dondurdukları konusunda bilgilendirildik. RCMP’nin sahip olabileceği yeni bilgilere bağlı olarak, hesapların büyük çoğunluğu çözülme sürecindedir.”

Trudeau, ‘Özgürlük Konvoyu’ protestolarını bastırmak amacıyla Kanada tarihinde ilk kez Acil Durum Yasası’nı başlatmış ve polise protestoculara karşı daha fazla hareket etme yetkisi vermişti.

Kanada Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland , Acil Durumlar Yasası kapsamında yeni bir düzenlemeyi duyurmuştu . Bu, dijital varlıklar ve kripto para birimleri gibi her türlü işlem dahil olmak üzere kitle fonlaması platformlarının ve ödeme sağlayıcılarının Kanada Finansal İşlemler ve Raporlar Analiz Merkezi’ne (FINTRAC) kaydolmasını ve düzenleyici otoriteye “büyük ve şüpheli işlemleri” işaretlemesini gerektirecektir.

GoFundMe milyonlarca dolarlık bağışı engelledikten sonra Kanadalı kamyon şoförü protestosu Bitcoin’e döndü. Bir Bitcoiner grubu – “HonkHonkHodl” kripto kitle fonlaması platformu Tallycoin üzerinde bir kampanya başlattı. Kraken CEO’su Jesse Powell , amaç için 1 Bitcoin sözü vermişti. 15 Şubat sonunda protestocular 21 BTC toplamayı başardılar. Sıkıştırmanın bir sonucu olarak, Bitcoin bağış toplama etkinliğine liderlik eden ekip, kripto fonlarını ayrı anahtar sahipleri olan yeni bir cüzdana taşıdı.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir