Bitcoin Ajandası

Bulut Madenciliği Nedir? Bulut Madenciliğinden Pasif Gelir Elde Etmek Mümkün mü?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Kripto Para
  4. »
  5. Bulut Madenciliği Nedir? Bulut Madenciliğinden Pasif Gelir Elde Etmek Mümkün mü?

Bulut Madenciliği Nedir? Bulut Madenciliğinden Pasif Gelir Elde Etmek Mümkün mü?

Esra Yılmaz Esra Yılmaz -
11 0

Bulut madenciliği herhangi bir ekipmana ya da donanıma gerek olmadan kripto paralara yatırım yapma ve pasif gelir elde etme imkânı sunan bir sistem olarak ifade edilebilir. Bu süreçte kullanıcıların kendi kaynaklarını yönetmek durumunda kalmadan Bitcoin ya da çeşitli altcoin’lerin madenciliğine olanak sağlanır.

Bitcoin Ajandası olarak bu yazımızda kripto paralarla ilgilenen birçok yatırımcı için merak konusu olan bulut madenciliğinin detaylarından bahsettik.

Bulut Madenciliği Nedir?

Bulut Madenciliği Nedir?
Bulut Madenciliği Nedir?

Bulut madenciliği, geleneksel kripto para madenciliğinin bir alternatifi olarak değerlendirilebilir. Bu süreç, hizmet sağlayıcısı gibi üçüncü bir taraftan elde edilen bilgi işlem gücüne dayanarak kripto para üretme işi olarak tanımlanabilir.

Bu süreçte madencilikle alakalı herhangi bir ekipman ya da donanıma ihtiyaç duyulmazken, aynı zamanda kullanıcıların kendi kaynaklarını yönetmesine de gerek yoktur. Geleneksel kripto para madencilik işlemlerinde kripto para bir çeşit hesaplama yöntemiyle üretilir. Bu türden çalışmalarda madencilerin kripto ödülü kazanabilmesi için madencilik donanımıyla karmaşık formülleri çözmesi gerekir. Bulut madenciliği de geleneksel madencilikle benzerdir. Fakat madenciler kendi kaynaklarını kullanmadan hizmet sağlayışından kaynak satın alır ya da kiralar.

Her geçen gün daha fazla kripto para birimi sektöre kazandırılırken, bu nedenle madencilik faaliyetleri de gittikçe güç hale geliyordu. Dolayısıyla kendi kaynaklarıyla madencilik yapan pek çok kullanıcı, yüksek elektrik maliyetleri, donanımdaki aşınma ve yıpranma gibi sebeplerle geleneksel madenciliğin sürdürülemez olduğunu düşünüyor. Bulut madenciliği bu aşamada ön plana çıkıyor.

Bulut Madenciliği Nasıl Çalışır?

Bulut madenciliği, başka bir deyişle Cloud Mining’de madenciler, üçüncü bir taraf olan hizmet sağlayıcılarından işlem gücü satın alır ya da kiralar. Bu durum, çoğu zaman madencilerin ciddi bir ön yatırım gerektiren kendi kaynaklarına yatırım yapma ihtiyacını ortadan kaldırır. Üstelik bu yöntemde madencilik ekipmanlarının bakımı ve güncellemesi gibi faktörlere olan ihtiyacın da önüne geçer.

Günümüzde birçok web sitesi, Cloud Mining hizmeti sunar. Bu sitelerden birkaçına örnek gösterebiliriz:

  • ECOS,
  • BeMine,
  • StormGain.

Pek çok Cloud Mining sitesi, elde edilen gelirin küçük bir kısmını komisyon olarak keser. ECOs gibi bazı sitelerse kullanıcılarından komisyon talep etmeden aylık planlamalar sunar.

Bulut Madenciliğinden Pasif Gelir Elde Etmek

Pasif gelir elde etmenin en iyi yollarından biri de bulut madenciliğidir. Bunun en önemli nedeniyse fazla para ya da çaba sarf etmeden madencilik yapılabiliyor olmasıdır. Bununla beraber kullanıcıların hash gücünü artırması ya da daha fazla kaynak kiralayabilmesi için geliri bu madencilik yönteminden elde edebilmesi mümkündür.

Kripto para madenciliğinden pasif bir gelir akışı oluşturmak isteyenler için Clour Mining iyi bir yoldur. Bu türden bir madencilik faaliyetlerine başlamadan önce gerekli araştırmaları yapmak önemlidir.

Pasif gelir elde etmek amacıyla Bitcoin madenciliği yapmak isteyen kullanıcılar, StormGain gibi platformları gönül rahatlığıyla tercih edebilir.

Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Cloud Mining piyasalarda tercih edilebilecek en iyi alternatiflerden biridir. Bu yöntemle alakalı kripto para yatırımcıları tarafından merak edilen pek çok farklı konu bulunurken, bunlardan biri de sağladığı avantaj ve dezavantajlardır.

Avantajları

Bulut madenciliğini diğerlerinden avantajlı kılan bazı özellikleri bulunur. Bu özellikleri şu şekilde örneklendirebiliriz:

  • Cloud Mining için teknoloji konusunda bilgi sahibi olmaya gerek yoktur. Bu madenciliğe başlayabilmek için ihtiyaç duyulan tek şey internet bağlantısı, bilgisayar ve madenciliğini yapmak istediğiniz kripto parayı tanımaktır.
  • Küçük bir yatırımla başlangıç yapabilir, hash gücünü artırmak için kademeli olarak ilerleyebilirsiniz. Bununla beraber riski minimuma indirebilmek için farklı kripto varlıklara da yatırım yapabilirsiniz.
  • Güvenilir bir sistemdir. Karma gücü kiralamanız halinde çoğunlukla bir sözleşme imzalamış olursunuz. Bu sözleşme, hizmet sağlayıcısının yasal olarak size kararlaştırılan miktarda karma gücü sağlamak zorunda olduğu anlamına gelir. Böylelikle madenciler paranın çalınma ihtimali olmadığını bildiği için ayrıca güvenli bir çalışma gerçekleştirebilir.

Dezavantajları

Bulut madenciliğine başlamadan önce bilgi sahibi olunması gereken bazı dezavantajlar da bulunur:

  • Dolandırıcılık riski bu türden madencilikte de yaşanabilir bir durumdur. Dolayısıyla bu çalışmalarda doğru ve güvenilir araçlara yatırım yaptığınızdan emin olmalısınız.
  • Bir hizmet sağlayıcısından kaynak kiraladığınızda operasyon üzerinde tam kontrol sağlamanı mümkün değildir. Üstelik hizmet sağlayıcı güvenilir değilse bu durum bir risk olarak değerlendirilebilir.
  • Kripto paralar değişken varlıklardır. Dolayısıyla madenciliğin her zaman için karlı bir iş olduğunu söyleyebilmek mümkün değildir. Dolayısıyla başlamadan önce riskleri göz önünde bulundurmanız gerekir.

Bulut Madenciliğine Nasıl Başlanır?

Bu konuda doğru bir karar verdiğine emin olan ve Bulut madenciliğine başlamak isteyenlerin atması gereken birkaç adım bulunuyor.

  • Öncelikli olarak internet bağlantısı olan bir bilgisayar ya da cihaz gereklidir. Bu sayede bulut hesabına erişim sağlayabilirsiniz.
  • İkinci adım madencilik hizmeti sunan bir hesaptır. Güvenilir bir hizmet sağlayıcısı üzerinde hesap oluşturmanız gerekir.
  • Bitcoin ya da diğer altcoinlerden hangisinin madenciliğini yapacağınıza karar vermelisiniz.
  • Son olarak bir kripto para cüzdanına ihtiyacınız var. Bu aşamada madenciliğinizi destekleyen bir kripto para cüzdanı tercih ettiğinizden emin olmalısınız.

Sonuç

Bulut madenciliğinin karlılığı daha çok madenciliği yapılan kripto para birimine, işlemlerin boyutuna ve bu gibi faktörlere göre değişiklik gösterir. Ayrıca bu durumda hizmet sağlayıcısının aldığı komisyon ve ücretleri de hesaba katmak gerekir.

Birçok yatırımcı geleneksel madenciliğe kıyasla Cloud Mining’den daha fazla kazanç sağlayacağını düşünebilir. Çünkü Cloud Mining yöntemiyle pahalı donanım, soğutma ve havalandırma gibi ekipmanlara para ödemek gibi masraflar olmadığından tasarruf sağlanabilir. Bununla beraber elektrik ve bakım maliyetlerinden de tasarruf edebilmek mümkündür.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir