Bitcoin Ajandası

COTI Blockchain Nedir? Nasıl Çalışır?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Kripto Para
  4. »
  5. COTI Blockchain Nedir? Nasıl Çalışır?

COTI Blockchain Nedir? Nasıl Çalışır?

Esra Yılmaz Esra Yılmaz -
12 0

Kripto para birimleri çağımızın en önemli yatırım araçlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu alanda ilk kez yatırım yapan ya da tecrübeli olan birçok yatırımcı kesinlikle Bitcoin’i duymuş ve hakkında aaz da olsa fikir sahibi olmuştur. Fakat günümüzde Bitcoin’den başka kendine has özellikleri bulunan pek çok farklı kripto para birimi bulunuyor. COTI Blockchain de bu kripto para birimleri arasında yer alırken, yatırımcıların büyük çoğunluğu COTI hakkındaki soru işaretlerine yanıt arıyor.

COTI Blockchain Nedir?

COTI Blockchain Nedir?
COTI Blockchain Nedir?

COTI Blockchain, internetin para birimi anlamı taşıyor. Herhangi bir aracı ya da üçüncü şahıslar olmadan anlık olarak eşler arası işlemleri gerçekleştirebilmeye yarayan bir merkezsiz bir ağ olarak da tanımlanabiliyor. Ayrıca bu ağda, Trustchain isimli ölçeklenebilir, verimli ve güvenli bir şekilde tasarlanan benzersiz bir fikir birliği algoritması kullanılıyor.

Kripto para piyasalarına sürüldüğü günden bu yana son derece başarılı olan COTI, her geçen gün büyüyen kullanıcı ve geliştirici topluluğuna sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Üstelik bu platform dünyanın en büyük şirketleri tarafından da sıklıkla kullanılan bir ağ olarak da biliniyor.  

COTI’nin Arkasındaki Ekip Kim?

COTI Blockchain’i geliştiren ekip, blok zinciri teknolojisi, yazılım ve kriptografi yazılımı başta olmak üzere pek çok farklı teknolojik alanda uzmanlık edinen kişilerden oluşuyor. Merkezi İsrail’de olan bu platformun ayrıca Singaur, İngiltere ve ABD’de de ofisleri bulunuyor.

COTI geliştirici ekibinin görevi kripto sektöründe ödeme yapmak ve ödeme almak konusunda daha başarılı bir performans sergilenmesini sağlamaktır. COTI Blockchain’in arkasındaki ekipten kayda değer isimlerse şunlardır:

  • Ida Lindeman; platformun kurucusu ve üst düzey yöneticisidir. Ödemeler alanında 15 yılı aşkın deneyime sahip olan Lindeman, seri bir girişimci olarak tanınıyor.
  • Nate Whitemall; sistemine baş ürün sorumlusudur. Yazılım geliştirme ve ürün yönetimi gibi alanlarda 20 yıldan fazla deneyime sahip olan Whitemall, American Express, Paypal gibi şirketlerde CEO olarak görev almıştır.
  • Ethan Brown; platformun baş teknolojisi sorumlusudur. Bu sektörde yine 20 yıldan fazla görev alan Brown, daha öncesinde Paypal’ın yan kuruluşu olan Braintree isimli şirkette CTO olarak görev yapmıştır.

COTI Blockchain Nasıl Çalışır?

COTI platformuyla alakalı soru işaretlerinden biri de nasıl çalıştığıdır. Eşi benzeri olmayan fikir birliği algoritması Trustchain kullanan bu platform, son derece başarılı bir performans sergilemesiyle dikkat çekiyor.

Trustchain üç farklı fikir birliği mekanizmasının birleşimi olarak biliniyor. Bu mekanizmalar; iş kanıtı (PoW), hisse kanıtı (PoS) ve güven kanıtı (PoT)’dır. İş kanıtı ağı güvence altına almaya ve çift harcamayı engellemeye yararken, hisse kanıtıysa işlemlerin sırası konusunda ortak bir fikirde buluşmaya yarıyor. Son olarak güven kanıtının kullanım amacı da ağdaki kullanıcıların güvenilirliğini değerlendirmektir.

COTI, geleneksel bir blockchain yerine yönlendirilmiş döngüsel olmayan grafik (DAG) kullanmayı tercih ediyor. DAG daha verimli ve ölçeklenebilir işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlayan bir veri yapısı olurken, COTI’de gerçekleştirilen her işlem, önceki iki işlem tarafından onaylanır. Bu durum geleneksel zincirlere kıyasla daha güvenilir bir ağ oluşturmaya katkı sağlıyor.

COTI platformunun kendisine ait yerel bir tokeni bulunuyor. COTI tokeni sayesinde ağdaki işlem ücretlerini ödeyebilmek mümkün olurken, bu token sayesinde işlemler hem daha uygun hem de daha hızlıdır. Ücretler COTI tokeniyle ödenirken, bu token aynı zamanda kullanıcıların işlemleri onaylaması için de kullanılır.

COTI Blockchain’de ölçeklenebilir ve büyük hacimli işlemleri yönetebilecek potansiyelde tasarlanmıştır. Ağda bir saniye içerisinde 10 bin işlem gerçekleştirebilmek mümkün olurken, platform ayrıca yerleşik bir cüzdan ve kolay bir arayüze sahiptir.

COTI Tokeni Nedir?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere COTI Tokeni platformun yerel kripto para birimidir. Ödemeler için optimize edilen bu yerel kripto para birimi, anında gerçekleştirilebilen az masraflı ve güvenilir işlemler sunar. Üstelik akıllı sözleşmeleri de desteklerken, merkezi olmayan uygulamalar geliştirebilmek adına da kullanılır.

COTI Tokeni aynı zamanda günümüzde birçok farklı kripto para borsasında işlem gören bir kripto para olurken, çeşitli işlem çiftlerinde ticareti yapılabilen bir varlıktır. Proje, jetonları yok etme ya da madencilik faaliyetleriyle jeton elde etme ihtimali olmayan topla 2 milyar COTI Tokeni tedarikiyle başladı.

COTI Token resmi olarak 2019 Mayıs döneminde piyasaya sürüldü. Tokenlerin yüzde 15’i erken katılımcı olan geliştirici ekibe, yüzde 10’u proje danışmanlarına dağıtıldı. Kalan tokenlerin yüzde 45’i de likidite rezervi ve teşvikler için ayrıldı.  

COTI Avantajları Nelerdir?

COTI blok zinciri kullanıcılarına son derece önemli avantajlar sağlayabiliyor. Bu avantajlardan birkaçına şu şekilde örnek gösterebiliriz:

  • Ağ içerisinde maliyetlerin azaltılmasını sağlayabiliyor.
  • Merkezi olmayan ağı ve dolandırıcılık tespit yeteneği sayesinde son derece yüksek güvenlikli bir ağ kullanımı sunabiliyor.
  • Hızlı ödeme özelliği sayesinde satıcıların banka onaylarını ya da diğer gecikmeleri beklemeden ödemeler hızlı bir şekilde alınabiliyor.
  • Küresel erişimi sayesinde kullanıcıların sınır ötesi masrafları ya da döviz kurları konusunda endişelenmeden dünyanın çeşitli noktalarından ödeme alınabiliyor.
  • Esnek ödeme seçeneğiyle kullanıcıların fiat para, kripto para ya da her ikisinden de ödeme alabilmesine imkân sağlayabiliyor.
  • Platformun özel destek ekibi sayesinde kullanıcıların yaşadığı her türü sorun ya da merak ettiği sorular için destek sağlanabiliyor.

Sonuç olarak COTI blok zincirinin son derece güvenilir ve güvenli dijital işlemler gerçekleştirilebilen bir ağ olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik bu platform kurumsal ya da bireysel kullanıcıların ödeme gönderip alabilmesi konusunda ölçeklenebilir, merkeziyetsiz ve kullanıcı dostu bir ağ imkanı sağlayabiliyor.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir