Bitcoin Ajandası

Denizli’nin İlk NFT Sergisi Ziyaretçilerini Ağırlıyor!
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Denizli’nin İlk NFT Sergisi Ziyaretçilerini Ağırlıyor!

Denizli’nin İlk NFT Sergisi Ziyaretçilerini Ağırlıyor!

Esra Yılmaz Esra Yılmaz -
42 0

Dünya genelindeki NFT’lerin popülerliği her geçen gün artış gösterirken, Pazar yerlerinde milyon dolar değerinde yüzlerce sanat eseri el değiştirmeye devam ediyor. Bu değişim ve gelişime ayak uyduran ülkelerden biri de Türkiye olurken, Türk sanatçı olarak tanınan Ceren Tekin Karagöz Denizli’nin ilk NFT sergisini gerçekleştiren sanatçı olarak tarihe geçti. 11 Mart’ta açılan NFT sergisi 22 Mart’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Türk Sanatçı Karagöz Denizli’deki İlk NFT Sergisini Açtı!

Türk Sanatçı Karagöz Denizli’deki İlk NFT Sergisini Açtı! NFT Sergisini Açtı!
Türk Sanatçı Karagöz Denizli’deki İlk NFT Sergisini Açtı!

Eşi benzeri bulunmayan ve başka bir şeyle değişimi söz konusu olmayan NFT’ler, milyonlarca dolar büyüklüğündeki işlem hacmiyle piyasaların dikkatini çekiyor. NFT pazarları, sanatçıların daha geniş kitlelere kolay yoldan ulaşmasını sağlarken, geçtiğimiz aylarda kripto para piyasasın en çok büyüme kaydeden alt grubu olarak piyasalara damga vurdu. Nansen araştırmalarına göre NFT’ler 2022 yılının ilk gününden beri Ethereum olarak yüzde 90,9 ve dolar olarak yüzde 35,9 civarındaki performansıyla ön plana çıktı.

Dünya genelinde piyasalara damga vuran NFT’ler konusunda ülkemizin ilk ve tek ismi olarak sanatçı ve akademisyen Ceren Tekin Karagöz karşımıza çıkıyor. Türkiye’deki ilk NFT sergisini 11 Mart’ta Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde açan Karagöz, 22 Mart Salı gününe kadar misafirlerine ev sahipliği yapacak.

NFT Sergisinde Neler Bulunuyor?

40 farklı NFT’ye yer verilen bu sergide hareketli grafikler dikkat çekiyor. NFT’lerin yarısını bu hareketli grafikler oluştururken, diğer yarısını ise PNG’ler oluşturuyor. Sanatçının açıklamalarına göre 20 adet olan bu PNG şeklindeki NFT’ler İngiliz yazar J. R. R. Tolkien tarafından oluşturulan Orta Doğu karakterlerini temsil ediyor. Katılımcılar eserlerin yanında buluna QR kodları sayesinde eser hakkında bilgi edinebiliyor.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir