Kadın Sigortacılar Derneği (KASİDER) Türkiye’ded bir ilke imza atarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel olarak metaverse etkinliği düzenledi. Çalışan, emekçi kadınların itibarını artırabilmek ve kadınlara gösterilmesi gereken saygıya dikkat çekebilmek adına düzenlene bu sanal evren etkinliğinde, ülkemizin eğitim sektöründeki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti de yer aldı.
Metaverse Etkinliğinde Sunumu Öğrenciler Yaptı!
Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen etkinliğin sonrasında birtakım açıklamalarda bulundu. Eğitimciler olarak bugünden itibaren 15 ya da 50 yıl sonrasının dünyasını hayal ederek, çocuklar için neler yapılabileceğini planlayarak çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Arpacı, bugünkü şartlarda Darüşşafaka’nın sahip olduğu niteliklerle çocukları geleceğin teknolojik dünyasına hazırladıklarını belirtti. Müfredat çalışmalarında teknolojik gelişmeleri, sanal evreni ve bu gibi gelişmeleri düşünerek çalışmalarına yön verdiklerini, bu projelerin hayata geçirilmesinde kadın yöneticilerin ve kız öğrencilerin payının olmasından mutluluk duyduklarını da ifade etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bu denli farklı kılan bu ilk ve tek metaverse etkinliğinde olmaktan da ayrıca mutluluk duyduklarını açıklamalarına ekledi.
Etkinliğin sunumunu Darüşşafaka Eğitim Kurumları son sınıf öğrencisi Güller Yazgı Akata ve 11’inci sınıf öğrencisi Nazlı Eren gerçekleştirdi. Video içeriklerle gerçekleştirilen bu metaverse etkinliğinde her bir katılımcı için avatar oluşturuldu. Türkiye’de bir ilk olan bu deneyim, sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayımlanırken, eşi benzeri görülmemiş bu sanal evrenlerde de büyük bir yankı uyandırdı.