Kripto Tarayıcısı İOS’ta da Faaliyete Geçti
İnternette en popüler arama motorlarından biri olan Opera, kripto paraların taranmasını sağlayan uygulamasını Android, Mac ve Windows’tan sonra iPad ve iPhone cihaz sahiplerinin kullanımına sunuyor. Üstelik Opera’nın bu kripto tarayıcısı Ethereum, Bitcoin ve bunun gibi çeşitli kripto para birimleriyle uyumlu bir sanal cüzdanı kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Bu cüzdan sayesinde kullanıcılar fiat paralarla kripto para satın alma şansına sahip olacak.
Kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayan kripto tarayıcısının pek çok farklı özelliği bulunuyor. Bu özellikler arasında en dikkat çekeniyse kullanıcıların en güncel fiatlar, podcast’ler, airdrop’lar ve bu gibi çeşitli kripto paralarla alakalı anlık olarak güncelleme alabilecekleri bir Crypto Corner başlangı sayfasına sahip olmasıdır. Bunun dışında tarayıcı, kullanıcılarının web3 tabanlı NFT’lere ve Polygon ekosistemiyle alakalı 7 bin hizmet başta olmak üzere merkezi olmayan uygulamalara erişme fırsatı sunabilecek.
Tarayıcı Web3’ün için Geliştirildi
Opera Mobil Başkan Yardımcısı Jorgan Arnesen konuyla alakalı bazı açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Web3’e olan ilginin her geçen gün biraz daha arttığından bahseden Arnesen, Opera Crypto Browser Project’in Web3 kullanıcı deneyiminin daha kolay hale getirilmesi amacıyla geliştirildiğini belirtti. Üstelik Opera’nın Web3’ün tam potansiyeline ve kitlesel olarak benimsenmesine katkı sağlamak amacıyla tasarlandığını da ekledi.
iPhone ve iPad’lerde de kullanılmaya başlayan kripto tarayıcısının enerji verimli Ethereum Layer 2 standardına uyumlu olup olmadığı hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Android için Layer 2 desteği Şubat ayında faaliyete geçmişti.