Bitcoin Ajandası

Rarible NFT’lerin Sahipliğini Doğrulamak için Adobe ile İş Birliği Yaptı!
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Rarible NFT’lerin Sahipliğini Doğrulamak için Adobe ile İş Birliği Yaptı!

Rarible NFT’lerin Sahipliğini Doğrulamak için Adobe ile İş Birliği Yaptı!

Esra Yılmaz Esra Yılmaz -
11 0

Küresel bilgisayarlar üzerine yazılımı şirket içerisinde Adobe, Rarible NFT sahipliğini doğrulamak için dijital içerikleri desteklemek adına NFT Marketplace Rarible ile ortaklık sağladı.

Adobe’nin dijital içerikler üzerinde meta verileri doğrulama maksadıyla yardımcı olacağı “İçerik Kimlik Bilgileri” özelliğinin beta sürümü başlamak üzere. Rarible NFT ile sahiplik doğrulama amacı altında bu hafta başında sitesinde olan yeni özelliği duyurdu. İçeriklerin oluşumunda artık Adobe platformlarında oluşturulan dijital içeriklerde sahiplik kolayca doğrulanabilecek.

Rarible NFT’lerin Sahipliğini Doğrulamak için Adım Attı!

Rarible NFT’lerin Sahipliğini Doğrulamak için Adım Attı!
Rarible NFT’lerin Sahipliğini Doğrulamak için Adım Attı!

İçerik oluşturucuları içerisinde artık Adobe platformları esnasında oluşturulan dijital içeriklerin sahipliğini kolayca doğrulayabilecek ve bunlara Photoshop, Stock ve Behance uygulamaları da dahil edilecek. İçerik oluşturucularından NFT oluşumunu sağlamak asıl hedef. Photoshop uygulamasını kullanma aşamasında sosyal medya profilleri ve cüzdan adreslerinde uygulama yapılabilecek. Bu uygulama sayesinde ise NFT oluşumunda kişi tarafından kendi eserinde kesinlik artımı olacak.

Özelliğin içeriğinde ise NFT dünyasının içerisinde geniş çapta kullanılabilir durumda olması sağlanacak. Ayrıca NFT’nin aynı cüzdan tarafından basımının sağlandığı ve oluşturulduğunu doğrulamasını sağlayacaktır.

Herkes Tarafından Görüntüleme

Rarible’da gerçekleşecek olan çalışmaya bir adres eklemesi yapıldığında platform içerisinde listeleme yapılan eserde içerik kimlik bilgileri meta verileriyle birlikte herkes tarafından görüntülenecek. Sahiplik verilmesinin sonrasında ise çok daha kolay görünme sağlanabilecek.

Rarible konuyla ilgili şunları söyledi;

“Adobe’nin dijital dünya yaratıcıları ve tüketiciler için daha açık ve daha güvenli bir yer haline getirme misyonunu tam olarak destekliyoruz. Yanlış bilgilendirmeyle mücadele etmek için CAI’nin bir parçası olarak birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Adobe’nin “İçerik Kimlik Bilgileri” projesinde, 2019 yılı içerisinde ortaklaşa kurulan İçerik Doğruluğu Girişimi’nin (CAI) bir parçası olmaktadır. Proje, çevrimiçi görseller içerisinde yanlış bilgiler sonrasında mücadele etmeyi amaçlamaktadır.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir