Bitcoin Ajandası

Reef Nedir?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. NFT/Token
  4. »
  5. Reef Nedir?

Reef Nedir?

Esra Yılmaz Esra Yılmaz -
8 0

Reef nedir sorusunu açıklarken Paribu listelenmesinde yer almasından sonra değerinde %100’lük bir artış olduğunu belirtmemizde fayda var.

Konu üzerine ayrıntılı bir inceleme yazısı ile Reef nedir sorusunu cevaplayıp merak edilenleri başlıklar altında açıklamaya çalışalım. Başlıyoruz…

Reef Nedir?

Reef Nedir?
Reef Nedir?

Reef coin, blok zincirleri arasında ticaret yapma olanağı tanıyan Polkadot altyapısı ile çalışan bir DeFi platformu olarak açıklanabilir. Özelliği içinde getiri motoru ile akıllı likidite toplayıcı bulunmaktadır. Reef’in de diğer kripto paralar gibi anlık yükselişi ve düşüşü söz konusudur.

Her geçen gün çeşitlilik kazanan kripto paralar içinde projesi de bu projenin kripto para birimi de kripto yatırımcılarının araştırmalarına konu oluyor.

Altyapısında herhangi bir güvenlik açığının olup olmadığı ve yatırım için Reef coininin düşünülüp düşünülemeyeceği kripto yatırımcılarının ilgi odağında bulunuyor.

Yazımızda ayrıntıları verirken herhangi bir yatırım tavsiyesi cümlesi kurmayacağız. Bu konuda kripto yatırımcılarının çok daha titiz davranış sergilediklerini düşünüyor ve esas yatırım kararına kripto yatırımcıların kendi araştırmaları sonucunda varmalarını diliyoruz.

Reef projesinin kripto para birimini açıklamaya çalışalım…  

Reef Coin Nedir?

Projesi çalışmaları 2020 yılında başladı. Bu coini savunanlar, kripto ticareti, ödünç verme ve stake etme aşamalarının parçalanmış durumda olduğunu öne sürüyorlar.

Sağladığı imkanlar ile likidite toplamak ve otomasyon oluşturulur. Buna ek olarak var olan ticaret platformlarının dezavantajlarını kendi projesi içinde ortadan kaldırarak kullanıcılara pratik ve güvenli bir kullanım vadediyor.

Merkezi borsalarda güvenlik açığı ortaya çıkabilirken merkeziyetsiz platformlar ise likidite konusunda zengin bir görüntü vermez ve kullanım açısından da zorluk söz konusudur. Reef projesinde ise bunlar dikkate alınarak yola çıkılmıştır.

Nereden Alınabilir?

Binance üzerinde Bitcoin ve USDT  ile ilişkilendirilme durumuna sahiptir. Bilaxy’de de listelenen coinin Wrapped Ether ve USDT aracılığı ile merkeziyetsiz özellikte bulunan Uniswap borsası ile de temini sağlanabilir.

Kurucuları Kim?

Kurucu ismi Denko Mancheski’dir. DeFi’yi dikkate almak isteyen bireysel yatırımcıların karşılaşabileceği teknik engellerin ortadan kaldırılması ve kullanıcının risk alma sınırının hesaplanması, Mancheski’nin yola çıkış stratejisini oluşturuyordu.

Projesi ile Mancheski, kripto paraların yeni kullanıcılarının sipariş defterlerinin kullanımında yaşayacakları zorlukları gidermek ve farklı protokollerin çalışma tarzını öğrenmelerini sağlamak amacındaydı.

Makedonya’da doğumlu Mancheski’nin fintech merakı, blockchain teknolojisi ile tanıştırmasını kolaylaştırdı. Mancheski, Reef’i projesinin geliştirme aşamasında en büyük zorluğun ekip oluşturmakta yaşandığını açıklamıştı.

Kurucusu Mancheski, proje öncesinde kariyeri içinde blockchain inovasyonuna teknoloji kuluçka makinesi hizmeti sunan küresel bir kripto topluluğu olarak bilinen Adel’de baş teknoloji sorumlusu görevindeydi. Reklam bulunmayan bir sosyal video platformu olan Viewly’de CTO olarak da görev aldı.

Reef’i Benzersiz Yapan Ne?

Reef'i BeAnzersiz Yapan Ne?
Reef’i Benzersiz Yapan Ne?

En iyi yatırım stratejilerine uyum sağlama zorluğu yaşayan DeFi kullanıcıları ile birlikte yeni kullanıcılara yönelik bir platform özelliği taşır. Aynı zamanda Ethereum’daki yüksek gaz ücretlerini kendi platformu içinde çözümlemeye çalışıyor. Bu durumun DeFi protokollerini işlevsiz bıraktığını savunanlar da bulunuyor.

Benzersiz özellikleri içinde bir DeFi protokolünün işletim sistemine uyumlu durumda bulunmasının da payı vardır. Kullanıcılar bir tıklama ile seçimde bulundukları alanlara giriş ve çıkış sağlayabilir ve likidite havuzu jetonlarının yönetimindeki bazı zorlukların üstesinden gelinir.

Polkadot altyapısına dayandığı için Moonbeam, Avalanche ve Plasma, Binance Smart Chain ve Ethereum üzerindeki DeFi protokollerini destekleme özelliği gösterir. Bu durum ile coini kullananlar, birden çok hesap ve kullanıcı adı ile şifreye ihtiyaç duymadan daha geniş bir platforma erişim sağlayabilir.

Dolaşımda Kaç Reef Bulunuyor?

Şu sıra 3 milyar tokenin üzerinde dolaşımdaki bir arzı söz konusu. Toplam tokenın %3 civarı Binance Launchpool’a tahsis edilmiş durumda, %21’i token satışları yöntemi ile yatırımcılar arasında dağıtılmış bulunuyor.

Ekibi arzın %16’lık kısmını elinde bulunduruyor ve platform için kurulmuş olan bir vakıf da %17,5’ine sahip durumda. Arzın %12,5’i de ekosisteminin geliştirilmesi için ayrılmış olarak bulunuyor. Kalan %30, protokol emisyonları ve likidite ödülleri için ayrılmıştır.

Tokenlerı, 2025 yılı sonuna kadar aşamalı bir şekilde piyasada yerini alacak.

Reef Ağı Nasıl Güvende Tutulur?

Polkadot altyapısını kullanarak güvenli bir özellik taşımaktadır. Polkadot altyapısı, ağını daha dayanıklı bir duruma getirdiği gibi yükseltmelerin çatallaşmaya maruz kalmadan ilerlemesini de sağlıyor. Reef tokenleri bulunduranların yönettiği merkeziyetsiz özellikte özerk durumda bir organizasyon da kuruldu.

Geleneksel paralara karşı popülerliğini devam ettiren kripto paralar içinde yer alan hakkında genel ve bazı özel bilgileri aktardığımız yazımız sonrasında kripto yatırımcılarının daha geniş araştırmalar yaparak karar vermelerini ve bu süreçte titiz davranmalarını öneririz.

Türü ne olur ise olsun her yatırım iyi bir araştırma ve düşünme sonrasında yapılmalıdır. Anlık tutumlar ile girişilen yatırımlar ise kalıcı ve kazançlı olmayabilir.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir