Bitcoin Ajandası

StrongBlock Nedir? Nasıl Çalışır?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Kripto Para
  4. »
  5. StrongBlock Nedir? Nasıl Çalışır?

StrongBlock Nedir? Nasıl Çalışır?

Esra Yılmaz Esra Yılmaz -
4 0

Kripto para sektörü her geçen gün yenilenip gelişirken, yaşanan gelişmeler pek de sürpriz olmuyor. Bu gibi çeşitli teknolojik gelişmelerin arasında yer alan StrongBlock isimli yeni proje, blockchain’deki bir hizmet olan düğümleri (NaaS) popüler hale getirdi. NaaS, kullanıcıların blockchain’deki bütün düğümleri tek başına çıkarabilmesine olanak sağlayan alternatif bir yöntem olarak ifade edilir. Ayrıca bu düğümleri kurmak ve yönetmek için de bir altyapı sağlayabilir.

Bitcoin Ajandası olarak bu yazımızda StrongBlock’un ne olduğu ne işe yaradığı STRONG jetonun nereden alınacağı gibi konulara değineceğiz.

StrongBlock Nedir?

StrongBlock Nedir?
StrongBlock Nedir?

StrongBlock, Ethereum (ETH), Polygon (MATIC), EOS (EOS) gibi çeşitli blok zincirlerinde düğümlerle alakalı hizmet veren bir protokol olarak tanımlanabilir. Teknik kaynaklara sahip olmayan kullanıcıların blockchain’de kendi düğümlerini çalıştırmasına imkân sağlayan bu protokol, aynı zamanda ödül de sunabiliyor.

Bağlı blokckchain düğümleri merkeziyetsiz blockchain verilerini aktarma, iletme ve depolama gibi işlevlere sahiptir. Fakat bir blockchain düğümünün ne anlama geldiğini bilmek de önemlidir. Tam düğüm adıyla da ifade edilen düğüm, blockchain’deki bütün işlem geçmişini saklayabilen bir depodur. Bu projenin arkasındaki isimlerse merak konusudur.

Söz konusu olan bu protokol, gelecekte blok zincirleri için son derece önemli bir hal alacak gibi görünüyor. Fakat bu teknolojik gelişme konusunda bilgi sahibi olmak da son derece önemli olurken, aksi takdirde büyük bir risk söz konusu olabilir. Strong Blocks protokolünün amacı herkesin blok zincirlerini desteklemesi ve katılım sağlamasını kolaylaştırmaktır.

StrongBlock Nasıl Çalışır?

Strong Block protokolü NUBI ödüllerini devamlı olarak sunmak için tasarlanmış olan bir projedir. NUBI ödülleri şimdilerde STRONG olarak yönetilirken, ilerleyen süreçlerdeyse şirket tarafından NFT olarak yönetilecek. Protokol büyüme kaydettikçe potansiyel ödül eksiklikleri de topluluk üyeleri tarafından giderilmiş olacak.

Ödüller çoğu zaman düğüm başına kazandırılan katkılar, NFT’ler için gerçekleştirilen Strong yakımı, yenileme masrafları, NUBI’yi azaltma ya da farklı NUBI sınıfları oluşturma gibi faktörlere bağlı olarak sunulur. Protokolde düğümleri kullanabilmenin iki yolu bulunur. Kullanıcının kendi düğümünü getirmesi hem ekstra esneklik hem de daha çok kişiselleştirme sunarken, Strong Block NaaS’ın kurulumunu hızlı ve kolay hale getirebilir.

Her iki yöntemde de amaç NUBI ödülleri sunmaktır. Fakat gelecekteki yeni güncellemeler, ByoN düğümlerine NaaS düğümlerinden daha fazla fırsat sunabilir.

STRONG Jeton Nedir?

Son zamanlarda birçok kripto para meraklısının dikkatini çeken ve radarına girmeyi başaran STRONG jeton, Türkçe adıyla GÜÇLÜ jeton, StrongBlock protokolünün yerel tokenidir. Ethereum tabanlı ERC-20 belirteci olan STRONG, en nihayetinde protokolün merkezi olmayan sistemine yol açacak merkeziyetsiz sistemine yol açan bir yönetişim tokenidir.

Projenin geliştirici ekibi 10 milyon STRONG üretimi gerçekleştirirken, sistem adına doğru bir token geliştirebilmek için neredeyse yüzde 95’ini yaktı. Ekosistem, deflasyonist bir belirteç arzını devam ettirebilmek adına sunulan her bir yeni düğümle fazladan STRONG yakımına devam ediyor.

Fiyatı ve Toplam Arzı

Yazım esnasında (30 Temmuz) STRONG fiyatı 9.17 dolar seviyesinde seyrediyor. Piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren gördüğü en yüksek seviye yaklaşık 8 ay öncesinde gördüğü 3,169.79 dolar seviyesidir. En düşük seviyeyse 19 gün öncesinde gördüğü 5.53 dolar seviyesidir.

Proje kapsamındaki STRONG Token’in toplam arzı 523,990 adet olurken, maksimum arzıysa 528,886 adettir. Dolaşımdaki arz miktarıysa 138,269.00 STRONG’tur.

STRONG Jeton Nereden ve Nasıl Alınır?

Projeyle alakalı merak edilen konulardan bir diğeri de STRONG Token’in nereden ve nasıl alınacağıdır. STRONG Token’in işlem gördüğü pek çok farklı borsayla karşılaşabilmek mümkündür. Bunlardan birkaçına örnek gösterebiliriz:

  • KuCoin
  • UniSwap (V2)
  • Gate.io
  • Hoo
  • Polonex
  • Bitrue
  • LATOKEN

Söz konusu olan bu kripto para borsaları en önemli ve en güvenilir piyasalar arasında yer alır. Dolayısıyla bu borsalardan herhangi birinde hesap oluşturan kripto meraklıları gönül rahatlığıyla STRONG satın alma şansına sahiptir.

STRONG satın alabilmek için öncelikli olarak bu borsalardan birinde hesap oluşturmak ve kimlik doğrulamasını gerçekleştirmek gerekir. Bu gibi işlemlerin ardından doğru para birimini kullanarak STRONG Token satın alabilmek mümkündür.

STRONG İyi Bir Yatırım mı?

Bir kripto para aşığıysanız, StrongBlock projesini Ethereum düğümleri başlatmak ve pasif gelir elde etmek için başarılı bir proje olarak değerlendirebilirsiniz. Fakat yüksek gas ücretleri ve piyasa volatilitesi göz önünde bulundurulduğunda herhangi bir projeye yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekebilir.

Diğer yandan finansal hedeflerinizin, yatırım getirisinin ve proje misyonunun uyumlu olduğunu düşünüyorsanız, projede aktif bir katılımcı olabilir ve STRONG Token’lerle ödüllendirilebilirsiniz. Tüm bunların risk taşıdığını da unutmamanız gerekir.

Protokol yakın bir zamanda Ethereum’un fikir birliği katmanı yükseltmesi (2.0) diğer protokolleri destekleme amacı güdüyor. Ayrıca NFT’leri oyunlaştırma ve blockchain meraklılarını StrongBlock öncülüğündeki blockchain devrimine katılma konusunda da teşvik edebilecek bir pazar yeri oluşturma gibi nitelikler sunuyor.

Sonuç

StrongBlock projesi, Ethereum ağını destekleyen, bir hizmet olarak satın alınması mümkün olan ya da kullanıcılarına kendi düğümünü getirme imkânı sunan bir protokol olarak ifade edilebilir. Protokolde, ödüller açısından 350’nin üzerinde token kaydedildi. Ayrıca sunulan düğüm hizmeti, pek çok kripto para yatırımcısının bir düğüm sistemi kurabilmesi için binlerce dolarlık masraf yapmak yerine hali hazırdaki protokol ağına daha küçük bir katkıyla katılım sağlayabilir. Üstelik bu sayede tam bir düğüm operatörünün ödüllerini toplayabilmek de mümkündür.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir