Yaşadığı ciddi çöküşün ardından soruşturmaya dahil olan Terraform hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Elde edilen bilgilere göre şirketin kurucu ortağı Daniel Shin hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Bir dönem merkeziyetsiz kripto topluluğu tarafından sıklıkla kullanılan kripto para birimi Terra’nın stabilcoin’i UST ve LUNA’nın çökmesi, dünya üzerinde milyonlarca yatırımcıyı önemli ölçüde etkiledi. Üstelik bu durum kripto endüstrisinde de çeşitli sorunlara neden oldu. Güney Kore’de yetkililer, Terra’nın Mayıs 2022 döneminde yaşadığı çöküşten beri şirketin kurucusu Do Kwon ve diğer yöneticilerin peşinde.
Konuyla alakalı olarak basında yer alan haberlere göre, şirketin kurucu ortağı Daniel Shin’in, yasa dışı yollardan kazanç sağlamak ve Elektronik Finansal İşlem Yasası’nı çiğnediği iddia ediliyor.
Terraform’un Kurucu Ortağına Yakalama Kararı
Güney Kore’de bir haber servisi konuyla alakalı olarak ülkedeki savcıların, şirketin kurucu ortağı için yakalama emri çıkarılmasını istediğini belirtti.
Haber servisi söz konusu bu haberinde, savcıların kurucu ortak Shin’i, yatırımcılara herhangi bir bilgi vermeden piyasanın en üst seviyesinden 105 milyon dolar değerinde LUNA sattığı için yasalara aykırı olarak kazanç sağlamakla suçladığını ifade etti. Bununla beraber kendi yönetiminde olan Chai firmasının müşteri datasını LUNA tanıtımında kullandığından dolayı Elektronik Finansal İşlemler Yasası’nı ihlal etmekle suçladığını belirtti.
Güney Kore, geçtiğimiz haftalarda bu gibi sebeplerle Daniel Shin’e ait olan 104 milyon dolar değerindeki varlığın dondurulmasını onamıştı.