Meme coin’ler arasında son derece popüler olan Shiba Inu, kullanıcı ve yatırımcıları için büyük bir adım atarak metaverse dünyasına giriş yaptı. Shiba Inu geliştiricileri SHIB Metaverse projesiyle alakalı tüm detayları bir blog yazısında aktarırken, geliştirilen bu sanal dünyada arazi satışlarını da 2022 Nisan döneminde başlatmış oldu. Üstelik arazi satışlarında büyük bir ilgiyle karşılanan Shiba Inu, Decentraland gibi azılı rakiplerine karşı iddialı bir metaverse girişiminde bulunmuş oldu.
SHIB Metaverse’ü Nedir?
Kripto para piyasasının en sevilen coin’lerinden Shiba Inu, uzun zamandır beklenen metaverse projesini kısa bir süre önce hayata geçirdi. Popüler coin’in arkasındaki geliştiricilere göre SHIB metaverse projesinde topluluk üyeleri metaverse tecrübesinin bir sonucu olarak büyüme kaydedebiliyor. BONE, LEASH ve SHIB Coin’leri aracılığıyla yeni yatırım olanaklarına sahip olabiliyor. Üstelik SHIB Metaverse’ünde belli bir bölümü özel olarak tasarlanan 100 bin 595 arazi parseline yer veriliyor.
Günümüz teknolojisine ayak uydurmak ve rekabete dahil olmak isteyen pek çok kripto para ve teknolojisi işletmesi, bu yıl rekabete katılmak üzere hamlelerde bulunmaya başladı. Shiba Inu da bu isimler arasında yer alırken, Sandbox, Decentraland ve bunun gibi çeşitli metaverse platformlarıyla direkt olarak rekabet etmeyi hedefini açığa çıkardı. Geliştirici ekip bu yeni meta evrene “SHIB: The Metaverse” adı verirken, SHIB, LEASH, BONE gibi tokenların ilerleyen süreçlerde projede büyük ölçüde rol alması planlanıyor. Geliştirici ekip proje ilerleme kaydettikçe SHIB Metaverse’üne katılımın büyük faydalar ve avantajlar sağlayabileceğinden, ayrıca katılım için alternatif fırsatlar sunulabileceğinden bahsediyor.
SHIB: The Metaverse Hakkında Merak Edilenler
Shiba Inu’nun kripto para piyasasında son derece popüler bir platform olması sebebiyle SHIB: The Metaverse konusu duyurulduğu ilk günlerden itibaren büyük bir ilgi görmeye başladı. Dolayısıyla birçok kripto para yatırımcısı açısından SHIB Metaverse’ü hakkında hemen her ayrıntı merak konusu haline geldi.
SHIB Metaverse’üyle alakalı merak edilen bazı konulara açıklık getirmek gerekirse; bu meta evrende 100 bin 595 adet arazi parseline yer veriliyor. İlk aşamada yalnızca 36 bin 431 parselin kilidi açılırken, konuyla alakalı olarak yapılan basın açıklamasında parsellerin 4 bölgeye yayıldığı ifade edildi:
- Büyüme Bölgesi
- Savunma Bölgesi
- Teknoloji Bölgesi
- Para Birimleri Bölgesi
Diğer yandan SHIB metaverse geliştirici ekibi, bu sanal dünyanın hem şimdi hem de gelecekteki büyümesinin bir parçası olanlar için 15 dönüm büyüklüğünde bir alan ayırdı.
Shiba Inu platformunun metaverse projesindeki pek çok seviyenin kilidini kaldırmak üzere SHIB yerine ETH tercih etmesi piyasalarda şaşkınlıkla karşılandı. Ekip, ücreti 0,2 ila 1 ETH aralığında belirlerken, topluluk üyelerinin tepkisi ve talebi üzerine geri adım atıldı. Bu doğrultuda kullanıcıların SHIB kullanarak metaverse’den arazi satın alabileceklerini müjdeleyen geliştirici ekip, SHIB.io adresinde herkesin satın alabileceği arazilerin mevcut olduğunu da dile getirdi.
SHIB Metaverse’ünde arazi kilitleri 4 aşama halinde açılacak. Giriş aşamasında 4 katmana bölünen arazi parsellerinin 36 bin 431’i açılmış oldu. Bu katmanlar ise şunlardır:
- Silver Fur,
- Gold Tail,
- Platinum Paw,
- Diamond Teeth.
SHIB: The Metaverse’te Arazi Fiyatları Ne Kadar? Detaylar Neler?
SHIB Metaverse’te arazi fiyatları katmana bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Fakat genel olarak belirlenen fiyatlar 0,2 ETH ile 1 ETH arasında değişebiliyor. Fiyatlandırma konusunda tarafsız bir token tercih edildiği ifade ediliyor.
The Metaverse’te arazi sahibi olmanın en hızlı ve kolay yollarından biri LEASH tokenlarına sahip olmaktır. Bahsedildiği üzere LEASH sahipleri, kilit altında tuttuğu tokenlarına ve ilgili süreçle alakalı ölçeklendirilecek olan öncelikli erişim fırsatı yakalayabiliyor. Geliştiricilerden Eric M. potansiyel arazi sahiplerinin 45 ila 90 günlük süreçte 0.2 – 5 LEASH aralığındaki tokenlarını kilitleyebileceğini belirtti. Bir LEASH sahibinin satın alabileceği arazi parselinin büyüklüğü, LEASH’ın zaman periyodu ve değerinin büyüklüğüyle paraleldir.
Sanal dünyada bir arazi sahibi olmak isteyenler, teklife açık olan araziler için SHIB yerine ETH ile de teklif verebilme şansına sahiptir. Teklif esnasında LEASH sahiplerinin sunduğu ETH teklifleri, açık artırma sonucu belli olana dek akıllı bir sözleşmeye aktarılır. Açık artırma sonunda başarılı olan teklifin sahibi Shiba Inu arazisini mint etme imkânı elde eder. Bu düzenlemenin herhangi bir gas savaşına mahal vermemek adına yapıldığı öne sürülürken, SHIB ve LEASH sahiplerinin teklif vermeden “ilk gelen alır” metoduyla kısıtlı da olsa arazi sahibi olabilecekleri ifade edildi. İlerleyen süreçlerdeyse daha geniş bir kitleye hitap edebilecek olan minting sürecine start verileceği dile getirildi.
SHIB: The Metaverse’de Arazi Nasıl Alınır?
SHIB metaverse’te arazi satışları etkinlik halinde gerçekleştirildiği biliniyor. Teklif etkinliği olarak düzenlenen satışlarda ilgili token sahipleri belirlenen tarih aralığında satın almak istediği arazi parseli için teklif sunuyor.
Bu durumu geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ilk aşama satışlarıyla örneklendirmek gerekirse; ilk giriş aşamasında 72 saat süren teklif etkinliğinde LEASH sahipleri ve Shiboshi NFT yatırımcılarının teklif sunmasına olanak sağlandı. Açık artırma sonunda en yüksek teklifi sunanlara arazi satışı gerçekleştirildi.
Shiba Inu’nun The Metaverse’ünde ön satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından ikinci Shiboshi NFT ve LEASH sahiplerine arazi sahibi olmak için ikinci bir fırsat sunulacak. “Holder Etkinliği” adı verilen bu etkinliğin süresi ise 10 gün olarak belirlendi.
İlk iki aşamada yalnızca LEASH ve Shiboshi NFT sahiplerine teklif verme ve arazi sahibi olma imkanı sunulurken, son aşamada satışlar herkese açık olacak. Son aşamada açılan arazi parselleri için birçok yatırımcı teklif sunabilme ve satın alabilme fırsatı yakalayacak. Üstelik bu aşamada token kilitleme zorunluluğu da kaldırılmış olacak.