Bitcoin Ajandası

TomoChain Nedir?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. NFT/Token
  4. »
  5. TomoChain Nedir?

TomoChain Nedir?

Esra Yılmaz Esra Yılmaz -
8 0

TomoChain nedir? sorusunun ayrıntılı açıklaması şu şekilde: Akıllı sözleşmelerin kullanılabildiği, merkezsiz uygulamaların geliştirilebildiği, içinde başka tokenlerin üretilebildiği, yüksek güvenlikli, düşük gecikmeli ve sıfıra yakın işlem ücreti olan token ekonomisi için blockchaindir.

TomoChain nedir, nasıl çalışır ve özellikleri hakkındaki bilgiler yazımızda yer alıyor. Konuyu ayrıntıları ile öğrenmek için başlayalım…

TomoChain Nedir? Rakiplerine Kıyasla Nasıl?

TomoChain Nedir? Rakiplerine Kıyasla Nasıl?
TomoChain Nedir? Rakiplerine Kıyasla Nasıl?

Nerede ise sıfıra yakın ücretleri ve işlem onay süresi ortalaması olarak 2 saniyeyi destekleyebilecek Proof of Stake Voting (PoSV) konsensüsüne sahip 150 Masternode sistemine dayalı olarak çalışır.

PoW tabanlı madencilerin Tomochain’i ayıklamaya çalışmalarından ötürü düşük maliyetler söz konusudur ve ağ içindeki işlemler hızlılık gösterir. TomoChain’de forkları önlemek ve yararsız nodeları tespit etmek için ikili doğrulama mekanizması uygulaması bulunur. Bu yöntem ile blok oluşturma sırası her zincir için önceden belirlenmiş durumdadır. Güvenlik, istikrar ve zincir yapısını güvencede tutmak için çift onaylama, akıllı sözleşmeler ile stake ve gerçek rastgelelik gibi yeni teknikler bulunur.

Rakiplerinden ayıran özelliklerin en önemlisi, EVM (Ethereum Virtual Machine) ile uyumlu her şeyin TOMO ana ağında uygulanmasıdır. Tomochain, tüm Ethereum akıllı sözleşmeleri, protokolleri ve merkezsiz uygulamalarını desteklemesi ile biliniyor. Bu durum, Ethereum ağından Tomochain ağına geçmeyi isteyenler için de büyük bir avantaj olarak öne çıkar.

TomoChain Coin Nasıl Çalışır?

Tomo’nun POSV algoritmasına sahip 150 Masternode teknolojisini kullandığına ve ölçeklenebilirlik sorununa bu şekilde bir çözüm getirdiğine değinmiştik. Bunlar ile birlikte Tomo altcoin; Ethereum Sanal Makine dediğimiz EVM ile uyumlu akıllı sözleşmeleri, protokolleri ve atomik çapraz zincir token transfer işlemlerini de destekleyen yapıya sahiptir. İleriki dönem için sharding özel zincir oluşturma, EVM paralelleştirme ve donanım bütünleştirme tekniklerini, bünyesinde bulundurduğu Masternode teknolojisine eklemeyi amaçlıyor.

Tomo, bir ERC-20 tokeni değildir. Peki, sahip olunan Tomo coinleri nerede saklanır? Tomo platformu bu soruna şöyle bir çözüm getirmiştir. Bunun için TomoChain’in kendi sitesine giderek şu işlemler yapılabilir:

  • Cüzdan oluşturma,
  • Cüzdan içi işlemler,
  • İşlem bilgileri kontrolü,
  • Özel anahtar ve yedek anahtar kavramları öğrenilebilir,
  • Sahip olunan TOMO coinler mekanik cüzdan içinde güven içinde tutulacaktır.

TomoChain Nereden Alınır?

TomoChain Nereden Alınır?
TomoChain Nereden Alınır?

Binance en güvenilir borsa olduğu için tomo alım satım işlemlerinde Binance kullanmakta yarar görünüyor.  BinanceDEX’de listelenmiş olan TOMOB, BEP-2 token olarak geçmektedir. Tomo coininizi TOMOB tokene çevirmek için TomoChain’in web sitesi kullanılabilir. En az 5 Tomo çevrilebilir, işlem ücreti olarak da 1 Tomo ödeme yapılır. TOMOB token, TOMO coine dönüştürmek istendiğinde, Binance borsasının BNB hesabına TOMOB’ler gönderilebilir.

TOMO Staking Yapmak

Tomo coinleri, işlemlere onay izni veren masternodelara stake ederek masternodeların kazançları üzerinden her epochta bir (30 dakikada bir) pay alınabilir. Bu işlem, TomoWallet uygulaması ile ya da Ledger soğuk cüzdan ile pratik olarak yapılabilir.

Alınacak ödüller normal cüzdana geliyor ve kilitsiz durumda bulunuyor. Stake edilmiş Tomolar, akıllı bir sözleşme ile kilitli duruma geçiyor. Tomoların kilidini açıp unstake/unvote etmek istendiğinde Tomolar, akıllı sözleşmeden ayrılıncaya kadar 48 saat bekleme mecburiyeti bulunuyor (bu 48 saat boyunca ödül alımı da olmuyor). 48 saat sonrasında gelen bildirim ile Tomolar cüzdana çekilebiliyor.

Projenin Amacı ve Whitepaper

Bu projenin amacı Ethereum’un 100 katı hızdaki işlemi sıfıra yakın işlem ücreti ile yapabilmeyi, kullanıcılarına sağlamaktır. Bu hedefine ulaşan proje, pasif gelir ve verimli miktarda token ödül sunması ile de bilinir. Masternode içinde staking yapma olanağı sunan proje ile daha yüksek pasif gelire ve faiz kazancına erişilir. TomoChain, masternode ile geliştirici adımlar atıyor. Yatırımcılar masternode olmak için ağ içinde 50.000 Tomo coin sahibi olmalıdır. Bunun ile %30 yüksek pasif getirisine ulaşılır. TomoChain’in diğer amacı, ağ içindeki bir dizi protokol üzerinden gizliliğin baskın olduğu TomoP Protokolü sunarak takip edilemez işlemlere imkan sağlamaktır.

Tomochain TOMO Ne Sağlıyor?

Kendine ait bir blockchain ağını sahip olan Tomo, Ethereum işlem hızının yaklaşık 100 katından daha hızlı bir halde sıfıra yakın bir komisyon ile işlem yapma imkanı sağlıyor.

Tomo coin, POS Proof of Stake yöntemini kullanması ile dikkat çekiyor. Ethereum’un da bu konudaki girişimleri biliniyor. Bu yöntem ile Tomolar stake edilebiliyor ve yatırımcılarına ödül coin kazanma olanağı sunuyor.

Tomoları bir masternode içinde stake edebilmek mümkündür. Bunun sonucunda %7 civarında bir faiz geliri kazanabilme imkanı elde edilebilir. Ancak Masternode olmak için oy toplamak ve 50.000 Tomo stake etmek gerekliliği bulunuyor. Bunun ile %30’a varan bir gelir artışı söz konusu olacaktır.

TomoChain kendine ait olan DEFI ekosistemini desteklemek amacı ile 3 temel yenilikçi protokol daha geliştirmesi ile öne çıkıyor. Bunlar: TomoZ, TomoX ve TomoP olarak biliniyor.

Tomo, gelecek vadeden kripto para birimlerinden biri olarak kabul görüyor. Tomoyu ETH mantığı ile çalışmakla birlikte POS yöntemini kullanan bir Bitcoin gibi düşünmek mümkün. Bunun yanında stake ile para kazanma imkanının oluşması da bu duruma eklenmekte.

TomoChain Yorum

TomoChain Yorum
TomoChain Yorum

Tomo coini değerlendiren yatırımcılar, gerçek dünyada kullanmaya uygun geniş bir ürün seçeneğinden faydalanabildiklerini ve masternodelar kurabildiklerini belirtiyorlar. Masternodelara katılım ile kendi operatörlerine, seçmenlerine ve oy sistemlerine sahip olabildiklerini belirtiyorlar. Ölçeklendirme ve özelleştirme imkanlarının proje içinde çok gelişmiş bir seviyede bulunduğunu gördükleri şeklinde yorumlarda bulunuyorlar.

TOMO Coin Geleceği

Tomo coin geleceğini yorumlayan analistler, Tomo coinin 2021 yılında değer kazanabileceğini öngörüyorlar. Analistlere göre Tomo coin 2021 Eylül’ünde 2.75 dolar ile 2.85 dolar arasında dalgalanabileceği düşünülüyor. 2022 yılı başında ise 3.25 dolarlık bir fiyatın oluşabileceğini yorumluyorlar.

Tomo’daki Güncel Gelişmeler

  • TomoZ Protocol yayında,
  • Kendi tokeninizi oluşturmak daha pratikleşti: TomoIssuer yayında,
  • Tomo cüzdanın web versiyonu kullanıma hazır,
  • Tomo, Binance borsasında listelenme başarısı gösterdi,
  • Tomochain 11-12 Eylül tarihinde Singapur Blockhain Konsensusu’na dahil olacak.

TomoChain’e Dair Önemli Bilgiler

  • Rakiplerine göre fiyatı oldukça ucuz bulunan TomoChain, önemli bir fırsat olarak değerlendirilebilir,
  • Tomo, platformun kripto parasının ismi olarak geçerken TomoChain ekosisteminin ismidir.
  • Kodların Github’da halka açık olarak paylaşımı yapılıyor,
  • TomoChain Twitter’da 52 bin takipçiye sahip ve aktif bir topluluğa sahip bulunuyor,
  • Tomo’nun arzı genesis blokta ilk olarak 55.000.000’den başladı. 8 yıl sonra ulaşılacak olan 100.000.000’dan sonra bir daha Tomo üretimi olmayacak,
  • Birinci ve ikinci senede 4’er; üçüncü, dördüncü ve beşinci senede 2‘şer; altıncı, yedinci ve sekizinci senede ise 1’er milyon Tomo’nun, blok ödülü olarak dağıtımı yapılacak,
  • 55 milyon Tomo, token satışının sonrasında dağıtılmışken 12 milyon Tomo ise ekibe ayrıldı. Bu coinlere 4 sene dokunulamayacak,
  • Tomo’nun ICO fiyatı 0.25 Amerikan doları olarak geçiyor,
  • Kurucu ve CEO olan Long Vuong, XEM’in, önde gelen isimleri ve ortak kurucuları arasında yer alıyor.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir