Wrapped Bitcoin Nedir İlk çıktığı dönemde dikkatleri üzerine toplayan bitcoin, ekonomilerdeki olumsuzların doğması ile birlikte çok daha cazip hale gelmiştir. Bitcoinin ilk kripto para oluşu ve kısa süre içinde geniş bir kitle tarafından kullanılmaya başlanması, hedeflenen başarıya ulaşmayı hızlandırmıştır. Bunun neticesinde, birçok farklı kripto para birimi geliştirilerek piyasaya sunulmuştur. Bu kripto para birimlerinin rekabet ortamında varlıklarını devam ettirebilmesi ise elbette zordur. Bunun bir sonucu olarak bazları başarı sağlamış bazıları ise kısa zaman içinde piyasadan kaybolmuştur. Her bir kripto para birimi temelde aynı şeyi hedeflese ve benzer özellikleri taşısa da, kendi içinde özelleştirilmiş hizmetler sunmaktadır.
Wrapped, değer bakımından ETC yani ethereum classic ile eşdeğer olarak gösterilmektedir. Wrapped, hem bitcoin hem de ethereum classic özelliklerinin birleştirilmesi ile oluşan bir kripto para birimi olarak tanımlanabilmektedir. Birçok farklı kripto para borsası platformunda, wrapped bitcoinin işlem gördüğü de bilinmektedir. Wrapped bitcoinin piyasaya sunulduğu dönemden itibaren verimli bir grafik çizdiği görülmektedir. Dolayısı ile wrapped kullanıcıları bu kripto para biriminden kazanç sağlayabilmişlerdir. Wrapped, gün geçtikçe artan değeri ile birçok kullanıcıya hitap etmeye devam etmektedir.
Uzun vadede iyi bir değer kazanacağı düşünüldüğü için, kullanıcılar genellikle wrapped bitcoinin satışını gerçekleştirmemektedir. Yaklaşık değeri 11 dolar olan wrapped, rekabet piyasası ortamında artan değeri ile yerini almıştır ve korumaktadır. Bu sebeple, kısa vadeli yatırım yapılmasından ziyade, kullanıcılara uzun vadeli bir kazanç planı oluşturmaları önerilmektedir.
Wrapped Bitcoin Nasıl Üretilmiştir?
Wrapped bitcoinin geliştirilme süreci, bir ağ tabanı ile sağlanmaktadır. Bu kripto paranın, bitcoin ve ethereum özelliklerinin birleştirilmesi ile elde edildiği bilinmektedir. Dolayısı ile bu iki kripto paranın verileri değerlendirilerek wrapped üretilmektedir. Günümüzde, ilk 10 kripto para birimi arasında yer alan wrapped bitcoin, oldukça cazip özellikler sunduğu için yatırımcılar tarafından çok sık tercih edilmektedir. Defi projeleri için de kullanıma uygun şekilde üretilen bu kripto para birimi, 70’ten fazla kripto para borsası platformunda işlem görmektedir.
Wrapped bitcoin, BitGo, Ren, Dharma, Kyber, Compund, MakerDAO, Set Protocol tarafından ortak olarak üretilmiştir. Wrapped bitcoinin en dikkat çekici özelliği, bitcoin ve ethereum gibi en çok terxih edilen ve en çok bilinen iki kripto paranın, özelliklerinin geliştirilmiş halini taşıyor olmasıdır. Özellikleri ve hızlı bir şekilde değerinin artması sebebi ile, uzun vadeli yatırım aracı olarak oldukça etkili bir kripto para birimi olduğu söylenebilmektedir. Bunun yanı sıra, wrapped aynı likidite oranının arttırılması amamcı ile kullanılan bir yöntem olarak da kullanılmaktadır. Bu kullanım şeklinin neticesinde de verimli sonuçlar vererek doğru bir adım atıldığını kanıtlar niteliktedir.
Wrapped Bitcoin Nasıl Satın Alınır?
Kripto para birimlerine sahip olabilmek için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki, bir kripto para borsası platformuna dahil olmak, ikincisi ise kripto para madenciliği yapmaktadır. Kripto para borsası platformları da, aynı kripto paralar gibi birden çok sayıdadır. Dolayısı ile bu kripto para birimlerinde, satın alınmak istenen kripto para birimi ile işleme izin veren bir platform seçmek gerekmektedir. Her kripto para birimi platformu her kripto para birimi ile işleme izin vermemektedir.
Kişilerin kripto para birimi platformlarına dahil olmalarının ardından, bir dijital cüzdan oluşturularak ve bu sanal cüzdana bir miktar gerçek para yükleyerek wrapped bitcoin satın alınabilmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki, kripto para borsası platformlarının seçimi oldukça önemlidir. Çünkü her borsa platformu, yeterince güvenlik önemine sahip değildir. Kötüye kullanımın engellenmesi için seçim yaparken çok tercih edilen borsa platformlarının seçilmesi önem taşımaktadır.
Ayrıca, kripto para borsası platformları, kripto paraların alım, satım veya takas işlemlerinde belirli oranda komisyon ücreti alabilmektedir. Bu komisyon ücreti, borsa platformlarına göre değişiklik göstermektedir. Bu sebeple, seçim yaparken, bu detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir.
Kişiler, borsa platformları aracılığı ile wrapped satın alırken, bu işlemi kredi kartı ile yapabilecekleri gibi, ödemelerini EFT yolu ile de gerçekleştirebilmektedirler. Wrapped bitcoinin satın alınma işlemi sırasında, Classic Ethereum biriminin seçilmesi gerekmektedir. Bunun ardından, alt birimlerden olan Wrapped Bitcoin tercih edilmesi ve satın alma işleminin bu şekilde tamamlanması gerekmektedir.
Wrapped Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılmaktadır?
Kripto para birimleri ile madencilik işlemi yapabilmek için, kişilerin madencilik yapabilecekleri donanımlara sahip olmaları ya da bir madencilik havuzuna dahil olmaları gerekmektedir. Kripto para madenciliği, bildiğimiz madencilikten farklı olarak gerçekleştirilmektedir. Her iki madencilik işleminin temelinde de kıymetli bir valrığın bulunması yatmaktadır. Ancak uygulama işlemi farklıdır. Kripto para madenciliğinde, çeşitli matematiksel formüller ile oluşturulmuş şifrelerin çözülmesi sağlanmaktadır. Bu şifrelerin çözülmesi durumunda, kullanıcıya ödül olarak kripto para birimi verilmektedir.
Kripto para madenciliği her kripto para birimi için geçerli olamamaktadır. Dolayısı ile madencilik işi yapacak olan kullanıcıların, madencilik işlemine izin veren kripto para birimlerini seçmeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra, madencilik yapabilmek için yüksek oranda elektrik enerjisine ihtiyaç duyulduğu da unutulamamaktadır. Kişiler madencilik havuzlarına dahil olarak da madencilik yapabilmektedir. Kazanılan kripto para birimi, havuzda bulunan kişiler arasında eşit olarak dağıtılmaktadır.