Mars protokolü içerisinde “stake eden” kullanıcılar açısından yapılan ödemelerini geçici olarak durdurarak Çin madenciliği etkili adım attı.
Poolin tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda çıkarılan hash oranı token’ları ile pBTC35A ve pETH18C’ye destek vermenin yanı sıra varlıklar olarak görevlendirilen tescilli Bitcoin madencileri için operasyonlar, Çin’in Sincan ve Sichuan bölgeleri hükumetleri tarafından gelen talimatlarıyla durdurulmaya gidilmesi gerektiğini belirtti:
“Beklenmeyen kapatma politikasının Sichuan’da da uygulanmaya başlamasıyla birlikte, bu durumun sonunda düzeltilemez kayıplara yol açacağını ve operasyonların zorlaşacağını düşünüyoruz. Bu yüzden ekip olarak, pBTC35A ve pETH18C için tüm wBTC/ETH çıkışlarının 60 günden daha kısa bir süre için duraklatılmasına karar verdik.”
Yasaklar Fiyatları Ciddi Şekilde Düşürdü!
Poolin, her iki farklı alanda da ERC-20 token’larını bu yılın başlarında madencilik yapan bilgi işlem hash oranına göre ayarlayarak wBTC ve Ethereum kazanabilmek amacıyla cüzdanı belirli süre kilitlemek amacıyla çıkarma işlemi uyguladı. Yaşanan gelişmelerin sonrasında ise pBTC35A ve pETH18C’nin fiyatlarına bakıldığında ciddi oranlarda düşüş yaşandı.
Poolin, son aşamada 1 TH/s temel hash oranı olan her pBTC35A’yı 100 dolardan satış yaparken fiyatta, Uniswap’ta 50 dolara kadar düşüş görüldü ve sonrasında da Token’ın ATH’si ise 120 dolarda görüldü. Peth18C için fiyatta %60’lık bir düşüş sonrasında da hemen hemen 3 ay öncesinde 30 dolar görülürken 10 dolar seviyesine geldi.